Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Βύθισης επανέναρξη

Μάθε τέχνη κι άστηνε...
Πρέπει να ξέρεις καλά τα βήματα. Μην πειραματίζεσαι με τα στάδια της βύθισης. Να είναι δοκιμασμένα, να ξέρεις σίγουρα ότι δουλεύουν, γιατί αλλιώς θα βρεθείς σε άγνωστα τοπία και θα χαθείς. Αυτό δεν θα ήταν τόσο καταστρεπτικό, αν ήσουν βέβαιος ότι δε θα θελήσεις ποτέ ξανά να αναδυθείς στην επιφάνεια. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτό, δεν το ξέρεις ποτέ· έχεις διαψευστεί τόσες φορές, που οι απόλυτες δηλώσεις μοιάζουν πλέον γραφικές.

Το μυστικό στη βύθιση είναι να αναγνωρίζεις το περιβάλλον στο οποίο θα καταλήξεις. Εκεί μόνο θα νιώσεις ασφαλής. Διαφορετικά, θα αναλάβει ο πανικός και, όπως όλοι ξέρουμε, ο πανικός μπορεί να προκαλέσει ασφυξία, άχρηστη στη ζωή σου στο βυθό, αφού παραμορφώνει την αγωνία και την κάνει να μοιάζει απλώς ένα θλιβερό αίτημα επιβίωσης.

Αφέσου να βυθιστείς χαλαρά, ήρεμα, χωρίς αντίσταση, έτσι ώστε να απολαύσεις τη διαδρομή। Η νευρικότητα και η άρνηση κάνουν τη βύθιση πιο γρήγορη, με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο η ασυνείδητη αλλαγή περιβάλλοντος να προκαλέσει σοκ. Η βύθιση πρέπει να βιώνεται, αλλιώς μοιάζει με μαχαιριά στην πλάτη, ενώ το ζητούμενο είναι να μπορείς, καθώς βλέπεις τον δήμιό σου να πλησιάζει, να τραγουδάς το αγαπημένο σου τραγούδι.

Άλλωστε το γοητευτικότερο δεν είναι να λες "After all, tomorrow is another day", αλλά να μπορείς, με το ύφος και τον τόνο της Scarlett να πεις "Frankly, my dear, I don't give a damn".

.

6 σχόλια:

cloudsinthemirror είπε...

Όπως είπε ο Rhett Butler ή υπονοείς κάτι που δεν έπιασα;

Tepidarium είπε...

Για αρχή, θα βοηθούσε να ήξερα τι πιάσατε. Με την ησυχία μας μετά, βρίσκουμε και τι δεν πιάσατε.

cloudsinthemirror είπε...

Την φράση στο φιλμ την λέει ο Rhett. Στο κείμενό σου λέγεται από κάποιαν με το ύφος της Scarlett...
Αν ναι, γιατί αυτή η ανταλλαγή (μια φράση τού Rhett να λέγεται από τη Scarlett);

Tepidarium είπε...

Γιατί, όπως είπα, το θεωρώ γοητευτικό.
Προσωπικά βρίσκω συναρπαστικό το μη αναμενόμενο.
Φανταστείτε το όπως το περιγράφω. Η Scarlett, αντί του after all... κ.λ.π., να λέει τη φράση του Rhett. Κανείς δεν θα το περίμενε, ενώ εκείνη θα έλεγε απλώς την αλήθεια.

cloudsinthemirror είπε...

Ωραία...τώρα διαμόρφωσα μια ολοκληρωμένη άποψη. Κείμενο που "κόβει".
Περιορίζομαι σ' αυτό. Θα έλεγα "μπράβο" αλλά το θεωρώ υπερφίαλο το να μοιράζω "μπράβο".

Tepidarium είπε...

Σας ευχαριστώ ταπεινά, cloudsinthemirror!